ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

CALL NOW: +30 22830 22323

Ιστορικό Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου

H Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ιδρύθηκε το 1951 και έκτοτε ασκούσε ουσιαστικά όλη την συνεταιριστική δραστηριότητα, με τους 13 πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νησιού (οι οποίοι ήταν σχεδόν ανενεργοί). Το 2012 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου μετονομάστηκε σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου Στο συνεταιριστικό αυτό σχήμα του νησιού μας δεν συμμετέχουν ο αγροτικός συνεταιρισμός του Πανόρμου, ούτε ο Μελισσοκομικός συνεταιρισμός της Τήνου. Τα φυσικά μέλη του συνεταιρισμού ξεπερνούν τα 600 άτομα.

Ο Συνεταιρισμός ως συνέχεια της Ένωσης, δραστηριοποιείται παρέχοντας υποστήριξη στους αγρότες σε θέματα ενημέρωσης, επιδοτήσεων, ΦΠΑ, σχέσεων τους με τις κρατικές και άλλες υπηρεσίες κλπ. Επίσης προμηθεύει την τηνιακή αγορά με κάθε είδους γεωργικά εφόδια (σπόροι, φυτά, δενδρύλια, εργαλεία, μηχανήματα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, κυψέλες, κλπ). Το 1981 ίδρυσε ένα σύγχρονο τυροκομείο το οποίο λειτουργεί έως σήμερα.

Σημαντική είναι η συμβολή του Συνεταιρισμού, στην αξιοποίηση των τηνιακών αγροτικών προϊόντων που παράγουν και μεταποιούν οι ίδιοι οι αγρότες. Στο πρατήριο των τυροκομικών του προϊόντων που λειτουργεί ήδη από το 1972 στην Πόλη της Τήνου, στην κεντρική λεωφόρο Μεγαλόχαρης, διαθέτει επίσης και πλήθος άλλων τηνιακών προϊόντων.

Αποτελέσματα  εκλογών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Εξελέγησαν:
Α. Τακτικά μέλη:

1. Δάβιος Σάββας του Γεωργίου
2. Κελαδίτης Ιωάννης του Αλεξάνδρου
3. Κόλλικας Γεώργιος του Πέτρου
4. Πόντης Νικόλαος του Αντωνίου
5. Σιώτος Ευάγγελος του Μοδέστου
Β. Αναπληρωματικό μέλος:
1. Κοντιζάς Ιωάννης του Ευαγγέλου

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Εξελέγησαν:

1. Αλβέρτης Ευάγγελος του Μοδέστου
2. Οριάνος Φίλιππος του Γεωργίου
3. Σκλάβος Γεώργιος του Θωμά

Μετά τα ανωτέρω αποτελέσματα τα εκλεγμένα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προέβηκαν στην μεταξύ τους κατανομή αξιωμάτων με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ο κ. Κελαδίτης Ιωάννης του Αλεξάνδρου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ο κ. Κόλλικας Γεώργιος του Πέτρου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ο κ. Πόντης Νικόλαος του Αντωνίου
ΤΑΜΙΑΣ: ο κ. Δάβιος Σάββας του Γεωργίου
ΜΕΛΟΣ: ο κ. Σιώτος Ευάγγελος του Μοδέστου

ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. ΤΗΝΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ