ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

CALL NOW: +30 22830 22323

Νέα & Ανακοινώσεις

Τα τυριά του ΑΣ ΤΗΝΟΥ διατίθενται και από την ΚΟΙΝωνική Συνεταιριστική ΕΠιχείρηση «ΕΚΛΕΚΤΙΚ» στην Θεσσαλονίκη

 

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου συνεργαζεται εδώ και καιρό με την ΚΟΙΝωνική  Συνεταιριστική ΕΠιχείρηση «ΕΚΛΕΚΤΙΚ» στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια στήριξης και αλληλοϋποστήριξης  του συνεταιριστικού κινήματος στην Ελλάδα.

Έτσι οι  Θεσσαλονικείς φίλοι  μας έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν την ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΗΝΟΥ, (κανονικής ωρίμανσης καθώς και την παλαιωμένη  ενός και πλέον έτους), όπως επίσης και το παραδοσιακό ΤΗΝΙΑΚΟ ΤΥΡΑΚΙ επισκεπτόμενοι την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  ΕΚΛΕΚΤΙΚ.

Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζουν 2 συνεταιριστικά σχήματα, τόσο στη Τήνο όσο και στην Θεσσαλονίκη, που σκοπό έχουν την ευημερία του κοινωνού συνόλου

«Εκλεκτίκ»

Το «Εκλεκτίκ» είναι ένας συνεταιρισμός συνεργατικής και αλληλέγγυας οικονομίας που αποτελείται από έξι μέλη και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Φιλίππου 19, είσοδος Βενιζέλου).  Λειτουργεί παντοπωλείο – καφενείο, όπου διατίθενται προϊόντα που παράγονται κυρίως από συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και συλλογικότητες της

Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι στόχοι μας

Κεντρικός στόχος μας είναι η προώθηση συνεργατικών σχέσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και διανομής των προϊόντων μέσα από τη βελτίωση των υπαρχόντων συνεταιρισμών και τη δημιουργία νέων.

Θεωρούμε ότι οι συνεταιρισμοί μπορούν να αποτελέσουν τις βάσεις μιας άλλης οικονομίας, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι στα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών.

Βασική προϋπόθεση μιας νέας συνεταιριστικής οικονομίας είναι, κατά την αντίληψή μας, η διασφάλιση της πλήρους ισότητας των μελών ενός συνεταιρισμού και της αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας του.

Οι εργασιακές σχέσεις εντός ενός συνεταιρισμού οφείλουν να είναι οριζόντιες και όχι να αναπαράγουν την ανισότητα που χαρακτηρίζει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η συνέλευση των μελών του πρέπει να γίνεται τακτικά και να ελέγχει την πορεία του.

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός δικτύου διανομής συνεταιριστικών προϊόντων, αλλά και στην ευρύτερη δικτύωση των συνεταιρισμών, προκειμένου να διευρύνεται ο χώρος που αυτοί κατακτούν στην υπάρχουσα οικονομία.

Τα προϊόντα μας

Τα προϊόντα που επιλέγουμε να διαθέσουμε στο παντοπωλείο μας, παράγονται κυρίως από συνεταιρισμούς, οι οποίοι λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό προς όφελος των μελών τους και της τοπικής κοινωνίας.

Βασικά χαρακτηριστικά αυτών των συνεταιρισμών είναι η υγιής οικονομική κατάστασή τους, οι καλές τιμές παραγωγών και εργασιακές σχέσεις, η συμβολή στην επίλυση τοπικών προβλημάτων.

Στα προϊόντα μας περιλαμβάνονται διάφορα είδη παντοπωλείου, εκτός από νωπά λαχανικά και φρούτα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα είδη: όσπρια, ξηρά οπωροκηπευτικά (πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα), τυποποιημένα τρόφιμα, τυροκομικά, αλλαντικά, οινοπνευματώδη, καφέδες, γλυκίσματα, απορρυπαντικά.

Παράλληλα σερβίρουμε προϊόντα (ροφήματα, κρύα πιάτα, οινοπνευματώδη), τα οποία προέρχονται από το παντοπωλείο μας.

Οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται έτσι, ώστε να είναι δίκαιες για τους παραγωγούς και προσιτές στους καταναλωτές.

Ως μέλη του «Εκλεκτίκ» επιδιώκουμε τέλος να αμειβόμαστε αξιοπρεπώς για την εργασία μας, επιστρέφοντας στην κοινωνία ενδεχόμενα πλεονάζοντα κέρδη.

Βενιζέλου Ελευθερίου 59       54631 Θεσσαλονίκη

231 600 8659      https://eklektik.gr/

Ωράριο: 8:00 π.μ. – 11:00 μ.μ.