Πρατήριο: Λεωφ. Μεγαλόχαρης 22, Χώρα Τήνου
Τηλ.: 22830 23289

Ιστορικό Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου

H Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ιδρύθηκε το 1951 και έκτοτε ασκούσε ουσιαστικά όλη την συνεταιριστική δραστηριότητα αφού οι 13 πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί του νησιού ήταν σχεδόν ανενεργοί. Το 2012 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου απορρόφησε τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και μετονομάστηκε σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου Στο συνεταιριστικό αυτό σχήμα του νησιού μας δεν συμμετέχουν ο αγροτικός συνεταιρισμός του Πανόρμου, ούτε ο Μελισσοκομικός συνεταιρισμός της Τήνου. Τα φυσικά μέλη του συνεταιρισμού ξεπερνούν τα 600 άτομα.

Ο Συνεταιρισμός ως συνέχεια της Ένωσης, δραστηριοποιείται παρέχοντας υποστήριξη στους αγρότες σε θέματα ενημέρωσης, επιδοτήσεων, ΦΠΑ, σχέσεων τους με τις κρατικές και άλλες υπηρεσίες κλπ. Επίσης προμηθεύει την τηνιακή αγορά με κάθε είδους γεωργικά εφόδια (σπόροι, φυτά, δενδρύλια, εργαλεία, μηχανήματα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, κυψέλες, κλπ). Το 1981 ίδρυσε ένα σύγχρονο τυροκομείο το οποίο λειτουργεί έως σήμερα.

Σημαντική είναι η συμβολή του Συνεταιρισμού, στην αξιοποίηση των τηνιακών αγροτικών προϊόντων που παράγουν και μεταποιούν οι ίδιοι οι αγρότες. Στο πρατήριο των τυροκομικών του προϊόντων που λειτουργεί ήδη από το 1972 στην Πόλη της Τήνου, στην κεντρική λεωφόρο Μεγαλόχαρης, διαθέτει επίσης και πλήθος άλλων τηνιακών προϊόντων.

Αποτελέσματα  εκλογών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου –  Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικο Συμβουλίο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου Κυκλάδων, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Οκτωβρίου 2021, ως παρακάτω,

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κελαδίτης Ιωάννης του Αλεξάνδρου
2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σιώτος Ευάγγελος του Μοδέστου
3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δάβιος Σάββας του Γεωργίου
4. ΤΑΜΙΑΣ: Κόλλικας Γεώργιος του Πέτρου
5. ΜΕΛΟΣ: Πόντης Νικόλαος του Αντωνίου

Β. ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τήν Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 έγινε η κατανομή αξιωμάτων, -με μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Καταστατικού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου Κυκλάδων-, μεταξύ των νεοεκλεγμένων μέλων του Εποπτικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Οκτωβρίου 2021 ως κατωτέρω:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Οριάνος Φίλιππος του Γεωργίου
ΜΕΛΗ : Βιδάλης Λαυρέντιος του Μάρκου και
Αλβέρτης Ευάγγελος του Μοδέστου.