Πρατήριο: Λεωφ. Μεγαλόχαρης 22, Χώρα Τήνου
Τηλ.: 22830 23289

ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου σε συνεργασία με το Κέντρο Δια βίου Μάθησης INTERactive EDucation (Φοίβος Κασαπίδης) που έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις απόκτησης του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων οργάνωσε και πάλι   εξετάσεις για κάθε ενδιαφερόμενο που έγιναν  την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.

Συμμετείχαν επιτυχώς 70  τηνιακοί αγρότες και ερασιτέχνες καλλιεργητές οι οποίοι έλαβαν το πιστοποιητικό Ορθολογικής χρήσης Φυτοφαρμάκων.
Tο αμέσως προσεχές διάστημα θα διοργανωθούν εκ νέου νέες εξετάσεις γι αυτό όσοι επιθυμούν να λάβουν το πιστοποιητικό πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του συνεταιρισμού μας στην Χώρα και στο τηλέφωνο 22830 22323

Σύμφωνα με τη νόμο 4036/2012,  από 26 Νοεμβρίου 2015 η αγορά φυτοφαρμάκων για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι όλοι όσοι δεν έχουν λάβει το  πιστοποιητικό δεν θα μπορούν να προμηθεύονται φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους, ή θα πρέπει οι ψεκασμοί να γίνονται με την επίβλεψη άλλου πιστοποιημένου ατόμου.
Για το λόγο αυτό όλοι οι αγρότες, οι παραγωγοί, οι ραντιστές και οι μεταπωλητές φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, πρέπει απαραίτητα να αποκτήσουν το παραπάνω πιστοποιητικό.

You might be interested in …