Πρατήριο: Λεωφ. Μεγαλόχαρης 22, Χώρα Τήνου
Τηλ.: 22830 23289

Βούτυρο Μαγειρικό Τήνου

Προϊόντα Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου

Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος που παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα. Είναι πραγματικά ατόφιο βούτυρο αφού η περιεκτικότητά του σε λιπαρά είναι περίπου 95%. Άριστο προϊόν για μαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Διατίθεται σε βάζο των 600γρ., ή κατόπιν παραγγελίας σε δοχεία κυμαινόμενου βάρους.

Ένα προϊόν παραγωγής του Τυροκομείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από αγελαδινό γάλα που συλλέγεται καθημερινά.

Βούτυρο γάλακτος

«…είναι το καθαρό λίπος, που βρίσκεται στο νωπό βούτυρο, καθαρισμένο από το νερό και τα στερεά υπολείμματα του γάλακτος. Εκτός ψυγείου μοιάζει σαν να είναι λιωμένο. Το βούτυρο γάλακτος (κλαριφιέ), φτιάχνεται από νωπό βούτυρο, και η διαδικασία που γίνεται στο σπίτι είναι η εξής: «Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρόλι και το ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει. Όταν σταματήσει να βγάζει αφρούς και φαίνεται διαυγές, τότε το βούτυρο έχει διαχωριστεί και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε μ’ ένα κουτάλι όσο αφρό έχει μείνει στην επιφάνεια, αφήνουμε για λίγο σε ηρεμία ώστε να κατακαθίσει το υπάρχον νερό και σουρώνουμε προσεκτικά το βούτυρο σε σουρωτήρι, που του έχουμε προσθέσει ένα καθαρό τουλπάνι (λεπτό ύφασμα). Το κίτρινο λίπος που μαζέψαμε είναι το καθαρό βούτυρο γάλακτος ή κλαριφιέ». Στο εργοστάσιο μας η διαδικασία γίνεται με την μέθοδο του μπεν-μαρί….»


Άλλα Προϊόντα

Επιπλέον προϊόντα παραγωγής του Τυροκομείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από γάλα που συλλέγετε καθημερινά από τις αγελάδες του νησιού.