Πρατήριο: Λεωφ. Μεγαλόχαρης 22, Χώρα Τήνου
Τηλ.: 22830 23289

Βούτυρο Νωπό Τήνου

Προϊόντα Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου

Γνήσιο αγελαδινό αρωματικό βούτυρο από φρέσκο γάλα περιεκτικότητας σε λιπαρά περίπου 80%. Άριστο προϊόν για άλειμμα, για χρήσηστην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική, το οποίο μάλιστα δίνει εξαιρετική γεύση και άρωμα στα γλυκά ταψιού (μπακλαβάς, καταϊφι, γαλακτομπούρεκο κλπ)…

Συσκευάζεται κια διατίθεται σε πλακίδια 250 και 500 γραμμαρίων.

Ένα προϊόν παραγωγής του Τυροκομείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από αγελαδινό γάλα που συλλέγεται καθημερινά.

Νωπό βούτυρο

«…Από την αρχή της ιστορίας οι άνθρωποι παρασκεύαζαν από το γάλα των ζώων που εξέτρεφαν νωπό βούτυρο και βούτυρο γάλακτος. Για την παρασκευή νωπού βουτύρου στο σπίτι , το γάλα ρίχνεται σε ένα ψηλό κυλινδρικό δοχείο που λέγεται βουτυροκάδη και χτυπιέται μ’ ένα ραβδί, που στη μία άκρη έχει έναν κυκλικό ξύλινο δίσκο. Ανεβοκατεβάζοντας το ραβδί με τον δισκο του σαν έμβολο, μαζεύουν το βούτυρο που θ’ αρχίσει ν’ ανεβαίνει στην επιφάνεια, μέχρι να μην βγάζει άλλο. Όταν τελειώσει το χτύπημα, ρίχνουν στο βούτυρο που έβγαλαν λίγο νερό, το αφήνουν να σταθεί για λίγη ώρα, έπειτα το μαζεύουν με το χέρι, το ζυμώνουν στα χέρια ώστε να φύγει όλο το νερό και το αποθηκεύουν στο ψυγείο. Ακριβώς την ίδια διαδικασία με την σπιτική, εφαρμόζουμε και στο τυροκομείο μας, χρησιμοποιώντας απλά μηχανικά μέσα…»


Άλλα Προϊόντα

Επιπλέον προϊόντα παραγωγής του Τυροκομείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από γάλα που συλλέγετε καθημερινά από τις αγελάδες του νησιού.