Πρατήριο: Λεωφ. Μεγαλόχαρης 22, Χώρα Τήνου
Τηλ.: 22830 23289

Γραβιέρα Τήνου με Πιπέρι

Προϊόντα Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου
Προϊόντα Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου

Η νέα εκδοχή της Γραβιέρας Τήνου, είναι η Γραβιέρα Τήνου με Πιπέρι. Είναι σκληρό τυρί με ελαφρώς πιπεράτη, υπόγλυκη χαρακτηριστική γεύση, συνήθως με συμπαγή μάζα και όμορφο κίτρινο ως υποκίτρινο χρώμα με διάσπαρτο κόκους πιπεριού. Παρασκευάζεται στο παραδοσιακό τυροκομείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από αγελαδινό γάλα.

Η γραβιέρα Τήνου με πιπέρι είναι άριστο επιτραπέζιο τυρί.

Διατίθεται συσκευασμένη εντός αεροστεγούς σακούλας
• σε κεφάλια 4 ως 5 κιλών περίπου
• σε φετες 0,5 μισού κιλού περίπου

Ένα προϊόν παραγωγής του Τυροκομείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από αγελαδινό γάλα που συλλέγεται καθημερινά.

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ 2022

Με πιπέρι

«…Το αποξηραμένο πιπέρι, χρησιμοποιείτο κατά την αρχαιότητα τόσο για τη γεύση του, στην παραδοσιακή ιατρική αλλά και στις θρησκευτικές τελετές. Το μαύρο πιπέρι είναι από τα πιο εμπορεύσιμα μπαχαρικά του κόσμου. Είναι ένα από τα πιο κοινά μπαχαρικά που προστέθηκε στην Ευρωπαϊκή κουζίνα και τους απογόνους της. Η πικάντικη γεύση του μαύρου πιπεριού οφείλεται στη χημική ουσία πιπερίνη, που δεν πρέπει να συγχέεται με την καψαϊκίνηπου λαμβάνεται από τις πιπεριές. Ως καρύκευμα, είναι πανταχού παρόν στο σύγχρονο κόσμο και συχνά συνδυάζεται με το αλάτι…»


Άλλα Προϊόντα

Επιπλέον προϊόντα παραγωγής του Τυροκομείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από γάλα που συλλέγεται καθημερινά από τις αγελάδες του νησιού.