Πρατήριο: Λεωφ. Μεγαλόχαρης 22, Χώρα Τήνου
Τηλ.: 22830 23289

Πληροφορίες Λιπασμάτων Αγροτικού Συνεταιρισμού

ΑΖΩΤΟΥΧΑ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ   (Ν ) Είναι λιπάσματα με ένα κύριο θρεπτικό στοιχείο το Άζωτο (Ν). Περιλαμβάνουν  τα   ακόλουθα   λιπασμάτα  :
  1. Νιτρική Αμμωνία (34,5-0-0)
  2. Νιτροθειική Αμμωνία (25-0-0) με Θείο, Ψευδάργυρο και Σίδηρο
  • Θειική Αμμωνία ( 21-0-0) με Θείο
  1. Νιτρική Αμμωνία σε συνδυασμό με Ασβεστιο (26-0-0 με ΑΣΒΕΣΤΙΟ)
*Για επιφανειακή λίπανση από τα λιπάσματα αυτά, χρησιμοποιούνται κυρίως οι Νιτρικές και οι Νιτροθειικές Αμμωνίες και κατά δεύτερο λόγο χρησιμοποιούνται υπό συνθήκες οι Θειικές Αμμωνίες. *Για βασική λίπανση χρησιμοποιούνται κυρίως οι Θειικές Αμμωνίες και κατά δεύτερο λόγο οι Νιτρικές και οι Νιτροθειικές Αμμωνίες. ΣΥΝΘΕΤΑ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ (NP) Είναι λιπάσματα που περιέχουν τρία κύρια θρεπτικά στοιχεία : το Άζωτο (Ν), τον Φώσφορο (P)  και          το Θείο (S). Περιλαμβάνουν τρεις ομάδες λιπασμάτων που είναι οι ακόλουθες :
  1. Λιπάσματα που περιέχουν αποκλειστικά και μόνο τα τρία κύρια θρεπτικά στοιχεία Άζωτο (Ν), Φώσφορο (P) και Θείο (S).
  • Φωσφορική αμμωνία (16-20-0) με Θείο
  • Φωσφορική αμμωνία (20-10-0) με Θείο
  1. Λιπάσματα που εκτός από τα τρία κύρια στοιχεία Άζωτο (Ν), Φώσφορο (P) και Θείο (S), περιέχουν και άλλα δευτερεύοντα θρεπτικά στοιχεία ή ιχνοστοιχεία.
  • Ασβεστούχος φωσφορική αμμωνία (15-13-0 με Θείο, Ασβέστιο και Μαγνήσιο)
*Τα λιπάσματα αυτά προορίζονται για βασική λίπανση, ενώ υπό ειδικές συνθήκες είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και για επιφανειακή λίπανση. ΣΥΝΘΕΤΑ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ( NPK ) Είναι λιπάσματα που περιέχουν και τα τέσσερα κύρια θρεπτικά στοιχεία το Άζωτο (Ν), τον Φώσφορο (P), το Κάλιο (Κ) και το Θείο (S). Περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ομάδες λιπασμάτων :
  1. Λιπάσματα που περιέχουν αποκλειστικά και μόνο τα τέσσερα κύρια θρεπτικά στοιχεία Άζωτο (Ν), Φώσφορο (P), Κάλιο (Κ) και Θείο (S).
  • (11-15-15) με Θείο
  • (15-15-15) με Θείο
  1. Λιπάσματα που εκτός από τα κύρια στοιχεία Άζωτο (Ν), Φώσφορο (P), Κάλιο (Κ) και Θείο (S) περιέχουν και άλλα δευτερεύοντα θρεπτικά στοιχεία ή συνδυασμούς με δευτερεύοντα στοιχεία και ιχνοστοιχεία ή μίγμα ιχνοστοιχείων ή μόνο ιχνοστοιχεία.
  • (20-5-10 με Βόριο, Θείο και Μαγνήσιο )
Τα λιπάσματα αυτά προορίζονται για βασική λίπανση, ενώ υπό ειδικές συνθήκες είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και για επιφανειακή λίπανση. ΑΛΛΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
  • 0-0-30 (ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΛΙ) Λίπασμα Καλίου με Θείο και Μαγνήσιο

You might be interested in …