ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

CALL NOW: +30 22830 22323

Νέα & Ανακοινώσεις

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ
ΔΥΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σύμφωνα με τη νόμο 4036/2012,  από 26 Νοεμβρίου 2015 η αγορά φυτοφαρμάκων για επαγγελματική χρήση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι οι αγρότες χωρίς πιστοποιητικό δεν θα μπορούν να προμηθεύονται φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους, ή θα πρέπει οι ψεκασμοί να γίνονται με την επίβλεψη άλλου πιστοποιημένου ατόμου.
Για το λόγο αυτό όλοι οι αγρότες, οι παραγωγοί, οι ραντιστές και οι μεταπωλητές φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, πρέπει απαραίτητα να αποκτήσουν το παραπάνω πιστοποιητικό, συμμετέχοντας στην διαδικασία των ειδικών εξετάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου σε συνεργασία με το Κέντρο Δια βίου Μάθησης INTERactive EDucation (Φοίβος Κασαπίδης) που έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις απόκτησης του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων οργάνωσαν  εξετάσεις για κάθε ενδιαφερόμενο που έγιναν  την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015.
Συμμετείχαν επιτυχώς 42  τηνιακοί αγρότες οι οποίοι με την συμπαράσταση του γεωπόνου του συνεταιρισμού μας  και δύο  φοιτητών Γεωπονίας που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στον αγροτικό συνεταιρισμό, έλαβαν το πιστοποιητικό Ορθολογικής χρήσης Φυτοφαρμάκων.  
Tον Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 23 και 24  του μηνός, θα ακολουθήσει  και νέα  διοργάνωση, στην οποία ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 χρήστες φυτοφαρμάκων.